27 mars 2006

Uppdatering..

Bloggandet från min sida dog ut ganska snabbt efter senaste inlägget. Men nu är det dags att åtminstone skriva ett inlägg till, så får vi se när nästa kommer. Jag har ju haft flitiga bloggfingrar tidigare, på andra sidor, där jag skrivit långa inlägg varje dag, i snitt 1,5 A4-sida med typsnittstorlek 12. Jag har väl ett bra tag kvar tills jag är där igen, om jag nånsin är det. Saker och ting har ju ändrats sen dess, när jag skrev så flitigt. Då gick jag ju "bara" i skola, hade ett liv, som jag visserligen ändå spenderade mycket vid datorn, i form av bloggskrivande. Men, men. Man blir äldre, och med ålder följer ansvar, jobb, och... ja whatever...

Så vad har hänt sen senaste inlägget? Jo, massor. Jultomten, har kommit på besök, eller nej... Jag satte på mig en röd mössa och hohoho, här var det julklappar till alla. Jag fick bl.a. en digitalkamera i julklapp, vilket kanske var början till vad man skulle kunna kalla en fotomani. Har tagit inte mindre än 1491 bilder sen kalle anka var slut på hjulaftonseftermiddagen. Då ska tilläggas att jag tagit betydligt mindre bilder senaste månaden, jämfört med tidigare månader. Hur bra bilderna blivit har dock skiftat väldigt, men jag är riktigt nöjd med några av bilderna.

På jobbfronten har jobbet gått vidare som tidigare, jobbar var fjärde dag, 24 timmar åt gången, med ett tjock lönekuvert i brevlådan i slutet av varje månad. Dock är antslällningen begränsad till sista juni i nuläget, och som det verkar så blir det ingen förlängning av det. Jag har börjat spanat efter nya jobb, elektrikerjobb, som jag från början tänkt göra karriär som. Eller ja, från början? Nej, men sen nån gång under 2an i gymnasiet i alla fall. Håller tummarna för att jag snart får tag på nån liten lärlingsplats nånstans, som passar mig prima.

Ja, det är väl livet i korthet, numera för mig. Jag jobbar, sover, äter, och gör just ingenting. Vissa veckor känns det i alla fall så, även om det är långt ifrån den rena sanningen. Egentligen har jag oftatst rätt mycket att göra, även om det finns veckor som skönt nog är mycket lugnare. På en vecka går det för mig åt uppskattningsvis:
42 timmar för att jobba.
40 timmar för att sova. (exklusive de timmar jag sover och jobbar)
7 timmar för att äta. (exklusive de timmar jag sover och jobbar)
8 timmar för att köra bil.
5 timmar för att titta på lost, reprisen av lost, och inspelningen av lost med pauser för närmare granskning.
2 timmar för att träna.
6 timmar för att planera och genomföra scoutträffarna.
8 timmar för att besöka gudstjänster, och annat under kategorin religöst.
1,5 timme för att borsta tänderna, gå på toa, duscha med mera.
5 minuter för att gå fram och tillbaka mellan huset och brevlådan.
25 timmar för att titta på tv. (exklusive lost, samt tv som jag ser på jobbet)
20 timmar för att sitta vid datorn.
1 timme för att städa rummet.

Detta blir 164,58333333 timmar av totalt 168 timmar som det går på en vecka. Med andra ord är det inte ofta jag gör just ingenting, enbart 3,16666666 timmar i veckan, uppskattningsvis vill säga. Är ju inte precis så att ovanstående tider är exakta, på minuten, de flesta är bara uppskattade, snarare än uppmätta och mattematiskt snittberäknade på en längre period, så det kan ju skilja en del dock.

Slutsats när jag tittar på ovanstående tider? Jag sover alldeles för mycket. Varför slösa bort så många timmar varje vecka på att sova, när jag oftast inte ens kommer ihåg mina drömmar?

Nej... Nu spårade det ur helt här... Åter till ämnet, eller vad man ska säga... Vad tusan är ämnet egentligen?!

Vi drar dagens händelser istället. Jag vaknade ganska exakt 08.42, gick upp, åt frukost satt vid datorn en stund, och sånt. Vid 9-tiden skjutsade jag in mamma till jobbbet. På vägen hem plockade jag upp, mot mina tidigare principer, en liftare. Men nåväl, han var ju klädd i m90, så det får väl godtas... Någon minuts trevlig pratstund fick jag därmed på min annars så ensamma väg hem igen. Vi han konstatera och diskutera om att han nyss varit på slutövning, tilsammans med en jag känner, hur hans slutövning var kontra lite hur min var, och min antsällning få Såtenäs. Själv var han värnpliktig i Skövde, men även hemvärnsman.

Jag kom hem, och här kom nog veckans första tillfälle, av de 3,6666666 timmar i veckan jag enligt ovan gör just ingenting. Jag sitter även lite vid datorn, samt kollar på TV. Senare på eftermiddagen åker jag in till stan igen. För att få lite variation i livet valde en 3e väg till stan(till och från stan när jag skjutsade mamma körde jag två andra, olika vägar). Denna väg var tjälskadad helt sönder och samman, sprickor, gupp och gropar överallt.

När jag närmar mig stan, kommer till första rondellen för den turen in till stan, är jag centimeter från att bli påkörd. Jag kör i rondellen, då det precis framför mig kör ut en annan bil, varpå jag bromsar och svänger, och hamnar delvis i rondellen. Därmed står vi jämnsides, i rondellen, med några centimeter mellan våra bilar. Skönt att ingenting mer än så hände. Varför hon körde ut förrblev dock oklart, om hon inte kunde stanna, inte såg mig, eller bara trodde hon skulle hinna före mig... Vem vet? Jag bryr mig inte, sålänge både jag och bilen är helt oskadda.

Jag fortsatte in till stan och fixade mat och sen skulle jag köpa en sladd till min stereo. Dock hittade jag inte den sladden, eller ja, jag hittade den, men i ena affären var den slut och i den andra var den helt enkelt slutsåld, så jag åkte hem igen, och fördrev mestadelen av resten av dan vid datorn. Fram tills nu, och en stund framåt.

Så avslutar vi med "dagens telefonförsäljare". Ringer ju massa telefonförsäljare hit, och så gott som alltid är jag helt ointresserad, och är oftast mest irrieterad på sättet att sälja produkter och tjänster. När jag säger nej till så många telefonförsäljare har jag nu insett att det finns flera särr att säga nej, varpå man kan glädja sig själv åt lite skadeglädje när man säger nej. Får se om detta blir en återkommande punkt, eller om den är högst en engångsföreteelse.

Dagens telefonförsäljare:
- Ja, det är Marcus
- Hej, jag heter Linda, och jag ringer från Glocalnet. Vet du vilken telefonoperatör du ringer med för tillfället?
*nån sekunds tystnad för eftertanke och strategival*
- Jajjemensan. Jag ringer med Telia, som jag stortrivs med, och jag är inte alls intresserad av Glocalnet, speciellt inte just nu eftersom jag tycker det är lågt att ringa hem till folk och tjata på dem andra abbonemang, tjänster och gåvor.
- *försöker desperat med en låtsasglad ton* Men inte lägre en Glocalnet... *tystnad med en överoptemistisk förväntan på ett medhållande fniss åtminstone*
- Jo...
- Ok, men tack ändå *klick*

Nu ska jag sova. Ska iväg och jobba imorgon.

God natt!

Inga kommentarer: