21 oktober 2011

Punktering..

Det är verkligen inte min dag idag. Dagen började ju med försovning och en icke fungerande mobil (orsaken till försovningen, snarare än gårdagens firmafest faktiskt), Och nu ikväll fortsatte motgångarna.

Trodde jag skulle på gym för första gången, men så hamnar jag i samtal med farbror blå istället. Först, i garaget upptäcket jag en stor repa på bilen, på den delen som dessutom är nylackad sen en vecka tillbaka... Men sen for jag iväg mot gymet då fick jag punktering på bilen på vägen dit, och den s.k. säkerhetshylsan för att lossa specialbultarna var spårlöst försvunnen. Efter mycket letande kom polisen och undrade varför jag stod där och blockerade vägen. Dom åkte dock ganska snabbt vidare, efter att jag fått förklarat. Sedan fick jag tanken att den skulle kunna måhända utifall att, kunna ligga i mitt förråd, bland "onödiga bilsaker". Jag rensade ur bilen för ett tag sen, för att få lite ostökigare. Självklart var alltid-redo-saker som ficklampa, pannlampa, reflexväst och en lite värmande jacka även det utrensat. Men jag knallade hem iaf, och efter mer letande där så hittade jag den där åtminstone.

Tillbaka till bilen, för att byta hjulet till ett sånt äkta låghastighetsreservhjul. När det hjulet väl var på visade sig självklart att det var dåligt med luft i det också. Som tur var kom då far min till undsättning. Han hade tagit med sig kompressorn, uppladdad med tillräckligt med luft för att fylla på hjulet. Men det är det jag alltid sagt; det är farligt att gå på gym! Nu, väl hemma blir det till att glufsa i sig lösgodis, cola och grillad kyckling istället.

Inga kommentarer: