31 december 2006

Kolla, jag lever, ännu...

Jag har inte dött, ej heller gått under jorden, jag har bara blivit kär.

De senaste 5 månaderna så har jag inte varit vidare aktiv i blogg-skrivandet direkt. Detta av den enkla anledningen att jag sedan 5 månader tillbaka har en alldeles underbar flickvän, vilket gör att ja inte direkt prioriterar att sitta hemma vid datorn speciellt mycket, untan föredrar attumgås med flickvännen istället.

Victoria, som hon heter, har dock den här helgen fått halsfluss, och ligger bara och sover hela dagarna, och vips, så fick jag en ledig, ensam natt helt plötsligt. Då det är omöjlig för mig att sova, pig som jag är, så har jag inget bättre för mig än att sitta och skriva ner lite nattliga tankar om livet och så.

Det bästa med nattliga tankar är att dom inte är så onödigt djupa som dom annars ibland kan vara, även för mig. Just nu sitter jag mest och funderar på varför tangentbordet inte vill skriva det jag vill skriva, t.ex..

Nu, klockan 02.00, för exakt ett år sedan, satt jag i vaktkuren på F7 Såtenäs och spelade X-box, och tittade ut mot en mörk, men snötäckt flygflottilj och tänkte att livet faktiskt inte är så tokigt, jag ansåg mig ha ett bra jobb, där jag jobbade var fjärde dag, och tjänade runt 20 000 kr i månaden, efter skatt, och där arbetsuppgifterna (spela X-box och trycka på den gröna knappen när det kom en bil) inte var alldeles för utmattande. Om det nån gång blev tråkigt så kunde jag se fram emot att efter varje arbetsdag så väntade 3 dagars härlig ledighet. Ibland saknar jag det livet, nu när jag tvingas jobba 5 dagar i veckan, för halva lönen som jag hade för ett år sedan, och all min lediga tid går åt till att träffa flickvännen. Hade inte varit helt fel med 3 dagar ledigt efter varje arbetsdag, samt att man slapp vara helt slutkörd vissa dagar efter en jobbig arbetsdag.

För ett år sedan fick jag frågan vad jag skulle göra om jag vann 25 000 kr i månaden, i 25 år. Då var svaret att jag skulle leva på som vanligt, och fortsätta jobba lika mycket, och egentligen inte konsumera nåt mer, då det inte behövdes. Nu, om jag fick samma fråga, skulle jag svara att jag skulle ta ledigt ett par månader, eller ett år kanske, och antagligen unna mig lite extra lyx och mer fritid.

Men samtidigt undrar jag; vad gjorde jag med all min lediga ti egentligen, när jag inte hade flickvän? På sommaren spelade jag ju golf mestadels, men vad gjorde jag på vintern egentligen. Nu i dag, när Victoria har legat hemma sjuk, och jag inte har varit där hela dagen så fick jag lite oväntat en ledig, ensam dag, hemma, och jag har verkligen inte åstakommit ett dugg vettigt.

Vissa nätter, när jag är alldeles ensam, och inte kan sova, får jag otrevliga tankar. Ibland tänker jag att det vore mycket bättre om jag aldrig blev kär den där fina (?) sommardagen i sommras. Då skulle jag har mer tid till att koppla av i min ensamhet, och bara göra sånt jag älskar, och slippa anpassa sig till vad andra tycker, tänker, vill och hur dom mår. Då skulle livet kanske vara lugnare, och jag skulle få betydligt mindre bensinkostnader, antagligen. I nästa stund inser jag hur det egentligen skulle vara med en liv utan min underbara flickvän, och dränker kudden i tårar... Då tänker jag på hur underbar de där sommardagarna faktiskt var, och alla underbara stunder jag delat med min flickvän, och att det faktiskt är avkopplande att vara med henne, och inget annat. Och jag inser att det jag älskar att göra, är att vara med den jag älskar, oavsett hur hon mår, och att jag aldrig behöver anpassa mig, och att jag antagligen bara skulle konsumera ännu mer bensin om jag inte hade henne, eftersom jag antagligen då skulle åka 4 mil fram och tillbaka varje dag till golfbanan, och springa efter en liten vit boll.

För ett år sen mådde jag bra med att vara singel och ha ett enformigt men välbetalt jobb att gå till. Nu när jag har flickvän och ett väldigt omväxlande jobb, så kan jag inte förstå hur jag kunde vara nöjd med mitt liv då.

Jag vet inte om jag behöver säga det, men jag saknar min lilla halsfluss-sjuka flickvän ganska rejält mycket nu.

Nu ska jag gå och spendera ännu en antagligen nästan sömnlös natt i min säng, första ensamma helg-natten på flera månader...

God natt!

Inga kommentarer: